صادرات فولاد ایران به روسیه کلید خورد
ظاهرا مسکو در نظر دارد تا با راه اندازی برنامههای اصلاح اجتماعی و اقتصادی به نوسازی بافت های فرسوده و قدیمی روسیه بپردازد و در این بین قصد دارد نیازهایش به محصولات ساختمان سازی را به راحت ترین و ارزان ترین شکل ممکن تامین کند.
بدون شک بازار میلگرد و سیمان ایران می تواند با توجه به قیمت مناسب و مسافت کم برای حمل و نقل برای روس ها بسیار جذاب باشد.
ظاهرا در سفر اخیر رئیسجمهوری به روسیه دولت مسکو برای صادرات این محصولات از ایران به مقصد روسیه ابراز علاقه کرده است که وزارت صمت نیز از این پیشنهاد استقبال نموده است.
در حالی که این پیشنهاد بسیار وسوسه انگیز به نظر می رسد باید دید که ایران توان تولید و صادرات این محصولات را دارد یا همچون سالهای گذشته در نیاز بازار داخلی نیز دچار مشکل می شود. به گونه ای که مشکل کمبود برق کارخانههای سیمان و فولاد در تابستان و گاز در زمستان موجب شد تا میزان تولید سیمان و فولاد در داخل به شدت کاهش یابد.
با این حال با افزایش عرضه سیمان در بورس کالا، این محصول استراتژیک صنعت ساختمان به ثبات قیمتی رسیده و امکان افزایش تولید و حتی صادرات آن را فراهم کرده است.
محصولات فولادی و میلگرد نیز در ماههای اخیر هم در میزان تولید و هم نرخ آن ثبات قیمتی را یافته و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تورم مصالح ساختمانی در پاییز امسال نسبت به تابستان منفی ۱۸.۵ درصد بوده است.
هر چند که گزارش مرکز آمار به معنی کاهش نرخ مصالح ساختمانی نیست بلکه نرخ تورم این کالا در پاییز امسال حدود ۷۰ درصد (۶۹.۹ درصد) اعلام شده که در مقایسه با فصل قبل (تابستان ۱۴۰۰) که تورم مصالح ساختمانی ۸۸.۴درصدی بود، کاهش ۱۸.۵ درصدی را نشان میدهد.
جلیل جمالی فر، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه درباره صادرات سیمان و میلگرد به روسیه اظهار کرد:
۳ سال بود که صادرات اقلام سیمانی و فولادی به روسیه ممنوع بود که با توجه به سفر اخیر رئیسجمهوری به مسکو، بار دیگر صادرات این کالاها از سر گرفته میشود.
وی در ادامه افزود:
افزایش تقاضای خرید سیمان و میلگرد از سوی روسها به توسعه کارخانجات سیمان و فولادی منتج خواهد شد.
این فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه قرار است صادرات محصولات فولادی شامل میلگرد، آهن و پروفیل هم به روسیه از سر گرفته شود؛ تقاضای خوبی در روسیه برای محصولات فولادی ایران شکل گرفته که از برکات سفر رئیسجمهوری به مسکو است.
از سوی دیگر گزارشهای ماهانه وزارت صمت از حجم تولید کالا در کشور در خصوص صنایع مختلف نشان میدهد میزان تولید محصولات فولادی در آذر امسال ۵.۸ درصد و سیمان ۹.۱ درصد کاهش داشته است.
اگرچه هنوز آماری از میزان تولید مسکن در پاییز امسال اعلام نشده، اما با توجه به کاهش سنتی و عرفی ساختوساز در فصول سرد سال، یکی از علل کاهش تولید سیمان و میلگرد، کاهش تقاضای آنها از یک سو و کاهش میزان گازدهی به صنایع مذکور و درنتیجه کاهش میزان تولید آنها از سوی دیگر باشد. با این حال به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن صادرات سیمان و میلگرد به روسیه و نیز به راه افتادن نهضت ملی مسکن در یکی ۲ ماه آینده، با افزایش میزان تولید این محصولات مواجه شویم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0