کد خبر : 2357
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 تیر 1398 - 0:32

رشد ۸۰ درصدی فروش و تقسیم سود ۹۰ درصدی گل‌گهر

رشد ۸۰ درصدی فروش و تقسیم سود ۹۰ درصدی گل‌گهر

به گزارش سیرجان رویداد، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با حضور بیش از ۹۶ درصد از سهامداران شرکت برگزار شد. در این جلسه که ریاست آن بر عهده قنبری، نماینده سرمایه‌گذاری سپه بود، علی اکبری به نمایندگی از معادن و فلزات و شبانی به نمایندگی از فولاد مبارکه بر این جلسه نظارت کردند. در این

به گزارش سیرجان رویداد، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با حضور بیش از ۹۶ درصد از سهامداران شرکت برگزار شد.

در این جلسه که ریاست آن بر عهده قنبری، نماینده سرمایه‌گذاری سپه بود، علی اکبری به نمایندگی از معادن و فلزات و شبانی به نمایندگی از فولاد مبارکه بر این جلسه نظارت کردند.

در این جلسه جمشید ملارحمن، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر ضمن ارائه گزارش هیات‌مدیره به صاحبان سهام این شرکت  گفت: در این شرکت رشد ۸۰ درصدی درآمد حاصل از فروش محصولات و ثبت رکورد در فروش به میزان ۹۰ هزار و ۹۶۲ میلیارد و ۸۵۹ میلیون ریال به همراه افزایش ۷۷ درصدی در درآمد حاصل از فروش تلفیقی در مقایسه عملکرد سال ۹۷ نسبت به ۹۶ رخ داده است و بخشی از این میزان رشد به افزایش نرخ دلار بازمی‌گردد. ملارحمن همچنین از رشد ۱۰۹ درصدی سود خالص و رشد ۱۰۵ درصدی سود خالص تلفیقی این شرکت خبر داد و گفت: در سال ۹۷ بیش از ۴۳ هزار و ۷۸۹ میلیارد و ۳۰۵ میلیون ریال سود خالص برای شرکت گل‌گهر شناسایی شده است.

وی افزود: در سال گذشته بازده دارایی‌های گل‌گهر معادل ۵۴ درصد و ارزش دفتری دارایی‌ها معادل ۵۰ درصد رشد نشان می‌دهد. ملارحمن با اشاره به عملکرد گل‌گهر در بازار سرمایهخاطرنشان کرد: گل‌گهر از مجمع ۹۶ تا مجمع ۹۷ به ارزش بازاری بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی در زمینه تولید محصولات در این شرکت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۵ درصد مواد اولیه موردنیاز گل‌گهر از معادن غیر تامین می‌شود. بنابراین به دنبال توسعه اکتشافات در این شرکت هستیم تا از میزان وابستگی به معادن غیر  کاسته شود.

وی یادآور شد: در استراتژی گل‌گهر تامین سنگ‌آهن در اولویت قرار دارد. از همین رو  برای فراهم آوردن مواد اولیه موردنیاز اقدام به سرمایه‌گذاری در معادن استرالیا کرده‌ایم. ملارحمن که در برنامه کاری خود توسعه و بهینه‌سازی سرمایه‌‌های انسانی و مدیریتی شرکت را دارد، در جلسه مجمع یادآوری کرد: کاهش بهای تمام‌شده محصولات در راستای افزایش سودآوری برای صاحبان سهام، بهره‌برداری کارآمد از حداکثر ظرفیت تولید، تسریع در تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز طرح‌های توسعه گل‌گهر و بهینه‌سازی خطوط تولید با هدف افزایش ظرفیت از اقدامات پیش روی بنده است که از بدو حضورم در شرکت گل‌گهر به آنها اهتمام داشته و دارم.

وی در پاسخ به این پرسش سهامداران مبنی بر دلیل پایین بودن سطح قیمت فروش گندله به مبارکه خاطرنشان کرد: از زمانی که وارد شرکت گل‌گهر شده‌ام این موضوع را در دست بررسی قرار داده‌ایم و جلسات متعددی با مدیران شرکت فولاد مبارکه در همین خصوص برگزار کرده‌ایم. هدف ما صیانت از دارایی‌های سهامداران است. ملارحمن گفت: به دنبال این امر از مدیران مبارکه تقاضا کردیم تا بدهی‌های این شرکت را به گل‌گهر صفر کنند و حتی ۲۰ درصد از مبلغ خرید یک‌ساله گندله را زودتر به گل‌گهر بپردازند.

وی در پاسخ به پرسش دیگر سهامداران که قیمت فوب بندرعباس گندله معادل ۱۲۰۰ تومان است اما چرا گل‌گهر با قیمت ۸۰۰ تومانی گندله را به فولادی‌ها می‌فروشد، تصریح کرد: دولتمواد اولیه را به نرخ دولتی به بخش معدنی زنجیره ارزش فولاد می‌دهد، بنابراین معدنی‌ها نیز باید با نرخ پایین‌تر، گندله را به مصرف‌کننده بفروشند. از این رو در کل چرخه قیمت را کنترل می‌کند.

  پیام هیات‌مدیره

در ادامه بخشی از پیام هیات‌مدیره  را که از سوی جمشید ملارحمن، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به استماع حاضران رسید، می‌خوانید:

در سال گذشته به‌رغم نوسان‌های بازار آهن و فولاد از یکسو و تغییرهای چشمگیر نرخ ارز از سوی دیگر، توانستیم با تدبیر در زمان‌بندی فروش و تمرکز بر جنبه فیزیکی تولید نه تنها از زیان‌های ناشی از نوسان‌های مقطعی احتراز کنیم، بلکه توسعه‌های فیزیکی گروه گل‌گهر را مطابق برنامه‌های تعیین‌شده دنبال کنیم. رقم‌های زیر، بخشی از این تلاش در مجموعه گل‌گهر را به تصویر می‌کشد:

* کسب رکورد در تولید محصولات نهایی شرکت به‌گونه‌ای که میزان تولید از ۵/ ۲۴ میلیون تن در سال ۱۳۹۶ به بیش از ۴/ ۲۶ میلیون تن در سال ۱۳۹۷ رسید (افزایش ۹ درصدی تولید کنسانتره و افزایش ۶ درصدی در تولید گندله و در مجموع افزایش ۸ درصدی  در تولید محصولات شرکت).

* افزایش ۸۰ درصدی در «درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت» و ثبت رکورد در فروش (به میزان ۹۰.۹۶۲.۸۵۹ میلیون ریال در سال ۱۳۹۷) و افزایش ۷۷ درصدی در  درآمد حاصل از فروش تلفیقی

* افزایش ۵/ ۸۰ درصدی در «سود عملیاتی شرکت» و کسب بیش از ۴۲.۲۰۳.۴۹۳ میلیون ریال سود عملیاتی در شرکت در سال ۱۳۹۷ و افزایش ۹۶ درصدی در سود عملیاتی تلفیقی

* افزایش ۱۰۹ درصدی در «سود خالص شرکت» و کسب بیش از ۴۳.۷۸۹.۳۰۵ میلیون ریال سود خالص در شرکت در سال ۱۳۹۷ و افزایش ۱۰۵ درصدی سود خالص تلفیقی

* پیشرفت ۸/ ۸۷ درصدی در خط تولید گندله‌سازی شرکت سنگ‌آهن گهرزمین و برنامه‌ریزی برای راه‌‌اندازی طرح در نیمه اول سال‌جاری

* ادامه عملیات اجرایی خط ۳ تولید کنسانتره در شرکت سنگ‌آهن گهرزمین با پیشرفت ۲۲ درصدی

* بهره‌برداری رسمی پروژه کوثر با ظرفیت ۲ میلیون تن در سال تولید آهن اسفنجی گرم و سرد در خرداد سال ۱۳۹۷ در شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

* ادامه مراحل اولیه اجرایی پروژه ۳‌میلیون تنی فولادسازی و نورد گرم پیوسته با تکنولوژی EPS در شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

* ادامه عملیات اجرایی کارخانه تولید بریکت سرد به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر با پیشرفت ۵۸ درصدی

* راه‌اندازی کارخانه ذوب و ریخته‌گری شماره یک با ظرفیت ۲/ ۱ میلیون تن در سال در شرکت جهان فولاد سیرجان

* برنامه‌ریزی جهت آغاز عملیات اجرایی پروژه احیای مستقیم شماره ۲ با ظرفیت تولید ۷/ ۱ میلیون تن  در سال در شرکت جهان فولاد سیرجان

* اجرای پروژه انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع جنوب شرق کشور (تامین تجهیزات و بخشی از اجرای قطعه اول) با پیشرفت ۶۸/ ۸۴ درصد

* اجرای پروژه احداث مجتمع آب‌شیرین‌کن بندرعباس (فاز صفر و ۱) با پیشرفت ۹۱/ ۳۹ درصد

* کسب پیشرفت ۵/ ۹۹ درصدی در پروژه احداث نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی شهید کاظمی سیرجان – واحدهای گازی بلوک اول به همراه مشترکات

* کسب پیشرفت ۸۰ درصدی در پروژه احداث نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی شهید کاظمی سیرجان – بخش بخار بلوک اول

در این جلسه جمشید ملارحمن، مدیرعامل جدید گل‌گهر از زحمات ناصر تقی‌زاده و محمد جلال‌ماب مدیران عامل گذشته گل‌گهر نیز تشکر و قدردانی کرد.

  تقسیم ۹۰ درصدی سود

به پیشنهاد هیات‌مدیره تقسیم ۵۰ درصد سود میان صاحبان سهام در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه «کگل» مطرح شد اما در این میان با نظر نماینده شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات مبلغ یک‌هزار و ۸۰ ریال معادل ۹۰ درصد از سود قابل تقسیم میان سهامداران، به تصویب حاضران جلسه رسید.

سود پایه هر سهم ۹۷ این شرکت معادل یک‌هزار و ۲۵۱ ریال شناسایی شده است.

همچنین روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به عنوان روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی‌های شرکت انتخاب شد.

  تغییر در ترکیب اعضای هیات‌مدیره کگل

بنا به تصمیمات مجمع اعضای هیات‌مدیره جدید برای مدت ۲ سال دیگر انتخاب شدند.

در انتهای جلسه پس از تصمیم‌گیری در خصوص تقسیم سود، پاداش هیات‌مدیره، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی و روزنامه کثیرالانتشار، انتخاب اعضای هیات‌مدیره در دستور کار قرار گرفت که بنا به قانون تجارت ضمن اعلام در  مجمع برای احتمال ورود عضو جدید با میزان سهم لازم شرکت سرمایه‌گذاری مهر برای عضویت اعلام آمادگی کرد. پس از آن ترکیب هیات‌مدیره گل‌گهر با شمارش آرا به نفع سرمایه‌گذاری مهر و خروج صبانور از هیات‌مدیره شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر خاتمه یافت.

به گزارش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» شمارش آرا به مدت ۴ ساعت به طول انجامید و سپس شرکت‌های سرمایه‌گذاری امید با ۹/ ۱۶ درصد، سرمایه‌گذاری سپه با ۹/ ۱۶ درصد، سرمایه‌گذاری مهر با ۹/ ۱۶ درصد، سرمایه‌گذاری معادن و فلزات با ۸/ ۱۵ درصد و فولاد مبارکه با ۸/ ۱۵ درصد کرسی‌های هیات‌مدیره را صاحب شدند. در این رقابت صبا نور با ۷/ ۱۴ درصد سهم از هیات‌مدیره «کگل» خارج شد.

  جایگاه گل‌گهر در تولید کنسانتره و گندله

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در سال ۹۷ توانست ۳۳ درصد از سهم تولید کنسانتره کشور را از آن خود کند. با این میزان تولید، این شرکت رتبه اول تولیدکنندگان کنسانتره سنگ‌آهن کشور را از آن خود کرد.

گل‌گهر در سال ۹۷ معادل ۱۴ میلیون و ۶۸۳ هزار تن کنسانتره سنگ‌‌آهن تولید کرد.

این میزان تولید کنسانتره در «کگل» نسبت به سال ۹۶ معادل ۷۸/ ۸ درصد رشد نشان می‌دهد. کنسانتره تولیدی در کل واحدهای کشور معادل ۴۵ میلیون تن گزارش شده است. همچنین «کگل» با کسب سهم ۳۵ درصدی تولید گندله در سال ۹۷ توانست رتبه نخست تولید این محصول را کسب کند. براساس آمار انتشار یافته، میزان تولید گندله در بین تولیدکنندگان کشور در سال ۹۷ بیش از ۳/ ۴۱ میلیون تن است که از این میزان معادل ۱۱ میلیون و ۷۰۶ هزار تن آن را گل‌گهر به تولید رسانده است.

تولید گندله در این شرکت در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ با ۳۳/ ۶ درصد رشد همراه است.

  بیان استراتژی شرکت

شناسایی موضوعات استراتژیک شرکت گل‌گهر

اساس و پایه تدوین استراتژی و بازنگری استراتژی در گل‌گهر تفکر استراتژیک مدیران است. شکل‌گیری الگوی استراتژی به سبک تفکر استراتژیک مدیران  ارشد و در نتیجه شناسایی موضوعات و مسائل کلیدی سازمان بازمی‌گردد. مدیران استراتژیست ضمن داشتن هوشمندی و هنر تمیز موضوع‌ها و مسائل کلیدی و حیاتی سازمان از موضوع‌های معمول و جاری، بخش قابل توجهی از منابع و تلاش خود را در «موضوع‌های استراتژیک» صرف می‌کنند. نخستین گام برای شکل‌گیری استراتژی، بازشناسی موضوع‌های استراتژیک سازمان خواهد بود. خاستگاه موضوعات استراتژیک در گل‌گهر تفکر استراتژیک است که پشتوانه و پایه آن تحلیل‌هایی است که در زیر به اختصار شرح داده شده است.

  زنجیره ارزش سنگ‌آ‌هن

هدف از تحلیل زنجیره ارزش سنگ‌آهن کسب شناخت دقیق‌تری از کسب و کارهای زنجیره ارزش سنگ‌آهن است تا از این طریق بتوانیم تصمیم استراتژیک لازم را در خصوص ورود یا خروج از کسب و کارهای درون زنجیره ارزش، اتخاذ کنیم. تحلیل زنجیره ارزش علاوه بر نتایجی که در بخش پیش ارائه شد، به ما در شناخت روابط واحدهای سازمان و ضرورت‌های هر یک از کسب و کارهای زنجیره ارزش از جمله فعالیت‌های جاری شرکت گل‌گهر کمک شایانی کرد.

  بازار صنعت و محیط رقابت

شناخت بازار صنعت فولاد و عوامل موثر بر رقابت در این صنعت از مهم‌ترین مسائلی است که بر جهت‌گیری‌های استراتژیک شرکت گل‌گهر موثر است. تحلیل‌هایی در این زمینه انجام گرفت تا ضمن بررسی مقادیر عرضه و تقاضا و مکانیزم‌های قیمت‌گذاری، شناخت مناسب از عوامل اثرگذار و نقش‌آفرینان بازار داخلی و جهانی سنگ‌آهن و زنجیره صنعت فولاد به دست آید.

  تحلیل شرایط محیطی

متغیرهایی چون نرخ ارز، وضعیت اقتصادی، وضعیت سیاسی و روابط بین‌الملل، سیاست‌های دولت در تخصیص نقدینگی، هدفمندی یارانه‌ها و سیاست‌های مالی و پولی تاثیری شگرف بر سرنوشت شرکت گل‌گهر دارد. از این رو، عوامل موثر بر فضای اقتصادی کشور تحلیل و در ادامه نیز تاثیر این عوامل بر شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر مرور شد. چنین تحلیلی به ما کمک کرد تا تصویری روشن از تغییراتی که در آینده در شرکت گل‌گهر رخ می‌دهد، در نظر داشته باشیم.

  تحلیل قابلیت‌های درونی

سیستم‌های مدیریتی به منظور حصول اطمینان از تناسب‌شان با اندازه و پیچیدگی‌های شرکت مورد بررسی قرار گرفته‌‌اند. قابلیت‌های درونی دیگری مثل یکپارچگی نرم‌افزارها، سیستم‌های ایمنی و بهداشتی، برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی از جمله مواردی است که شناخت آنها به شناخت استراتژ‌ی‌های شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر کمک می‌کند.

  برنامه‌های آینده شرکت

هیات‌مدیره شرکت بر آن است تا در راستای نیل به توسعه و پیشرفت روزافزون و اعتلای میهن، با رهنمودها و حمایت‌های شما سهامداران محترم، ضمن حفظ و ارتقای ارزش‌های بنیادی شرکت، به استراتژی‌های هدف‌گذاری‌شده به شرح زیر دست یابد:

* کاهش قیمت تمام شده محصولات در راستای افزایش سودآوری و بازده حقوق صاحبان سهام

* توسعه و بهینه‌سازی سرمایه‌های انسانی و مدیریتی شرکت

* بهره‌برداری کارآمد از حداکثر ظرفیت خطوط تولید

*تسریع در تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز طرح‌های توسعه با تمرکز بر شرکت‌های تابعه

* حضور فعال در بازارهای صادراتی با تمرکز بر فروش محصولات مازاد بر  نیاز داخل

* بهینه‌سازی خطوط تولید با هدف افزایش ظرفیت با تمرکز بر محصول استراتژیک

  اقدامات و پروژه‌های استراتژیک گل‌گهر

همان‌طور که قبلا اشاره شد، سعی می‌شود با تعیین و اجرای اقدام‌ها و پروژه‌های استراتژیک فاصله میان وضعیت موجود و اهداف تعیین شده کم شده تا در نهایت در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ با عملیاتی شدن نتایج این پروژه‌ها، به اهداف تعیین شده در چشم‌انداز شرکت جامه عمل پوشانده شود. در زیر مختصری از اهم اقدامات و پروژه‌های استراتژیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر ارائه می‌شود.

طرح‌های بهره‌برداری شده

* کارخانه کنسانتره (خطوط ۱، ۲ و ۳)

* کارخانه کنسانتره پلی‌کام (خط ۴)

* کارخانه کنسانتره (خطوط ۵ و ۶)

* کارخانه کنسانتره (خط ۷)

* کارخانه تولید کنسانتره از باطله هماتیتی

* کارخانه گندله‌سازی شماره ۱

* کارخانه گندله‌سازی شماره ۲

* نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی شهید احمد کاظمی سیرجان (بلوک اول شامل دو واحد گازی و یک واحد بخار جمعا ۵۰۰ مگاوات)

* نوار نقاله ۵/ ۶ کیلومتری انتقال گندله به واحدهای فولادسازی

* مجموعه ورزشی گل‌گهر سیرجان

10 (3)
10 (2)

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.