مدیرعامل جهان فولاد سیرجان:کارخانههای فولادسازی با کمبود آهن اسفنجی روبهرو هستند
افزایش قیمت سنگآهن در بازار جهانی، باعث شد تا تفاوت قیمت گندله و کنسانتره در داخل و خارج از کشور، زیاد شود و صادرات این محصولات به حدی افزایش یابد که کمبود آنها در داخل کشور، تبدیل به بحرانی برای کارخانههای فولادسازی شود؛ دولت برای کنترل فروش صادراتی گندله و کنسانتره، محدودیتها و ممنوعیتهایی برای
افزایش قیمت سنگآهن در بازار جهانی، باعث شد تا تفاوت قیمت گندله و کنسانتره در داخل و خارج از کشور، زیاد شود و صادرات این محصولات به حدی افزایش یابد که کمبود آنها در داخل کشور، تبدیل به بحرانی برای کارخانههای فولادسازی شود؛ دولت برای کنترل فروش صادراتی گندله و کنسانتره، محدودیتها و ممنوعیتهایی برای کاهش تاثیرات منفی این معضل، در نظر گرفت و قیمتگذاری دستوری را در برنامه کار خود قرار داد اما همچنان کمبود گندله در واحدهای احیا مستقیم، وجود دارد و باعث شده تا آهن اسفنجی، کمتر از ظرفیت اسمی تولید شود و به این ترتیب، نیاز کارخانههای فولادسازی به آهن اسفنجی پاسخ داده نمیشود. با این شرایط، به نظر میرسد تنها راه ایجاد توازن در زنجیره تولید فولاد، ایجاد بازار رقابتی آزاد و تعیین قیمت بر اساس عرضه و تقاضا باشد. در این خصوص، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» با علی عباسلو، مدیرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان به گفتوگو نشسته است که در ادامه میخوانید.
توضیحاتی در خصوص پیشینه شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان میفرمایید؟
این شرکت در سال 88 توسط شرکت توسعه و آبادانی استان کرمان، تشکیل شد و اکنون 51 درصد سهام آن متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و 49 درصد سهام، متعلق به صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکتهای تابعه است.
شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان، یکی از بزرگترین شرکتهای فولادی منطقه و تکمیلکننده زنجیره فولاد در منطقه گلگهر بوده و برنامههای این شرکت، حول راهاندازی هفت کارخانه شکل گرفت که شامل دو کارخانه احیا به ظرفیت تولید دو میلیون تن در سال آهن اسفنجی، سه کارخانه نورد و فولاد آلیاژی به ظرفیت تولید دو میلیون تن در سال محصولات نوردی و آلیاژی و دو کارخانه ذوب و ریختهگری به ظرفیت تولید دو میلیون تن در سال شمش فولادی است.
از ابتدا در نظر داشتیم تا هر دو سال، یک پروژه را به بهرهبرداری برسانیم و این امر از سال 93 آغاز شد و همچنان در تلاش هستیم تا تدوام داشته باشد.
شرکت ما در یک منطقه استراتژیک بنا شده است؛ از مزیتهای محل قرارگیری این مجتمع میتوان به نزدیک بودن آن به آبهای آزاد خلیجفارس و دسترسی آسان به بندر عباس جهت صادرات، وجود راهآهن سراسری برای انتقال محصول به دیگر شهرها، وجود زیرساختهایی مانند فرودگاه فعال و منطقه ویژه آزاد تجاری و اقتصادی، وجود نیروگاه برق در جوار کارخانههای شرکت، وجود نیروی انسانی متخصص در منطقه و همچنین نزدیکی به مجتمع معدنی و صنعتی گلگهر و تامین آسان گندله از طریق نوار نقاله، اشاره کرد.
با توجه به اینکه کمبود آهن اسفنجی در کشور احساس میشود، فکر میکنید دولت باید چه اقداماتی را در این خصوص انجام دهد؟
بسیاری از کارخانههای فولادسازی با کمبود آهن اسفنجی روبهرو هستند و به نظر میرسد در زنجیره تولید فولاد، توزان لازم وجود ندارد. به این ترتیب، به عقیده بنده بهتر است دولت بازار را آزاد بگذارد تا قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود.
ظرفیت تولید آهن اسفنجی مجتمع جهان فولاد سیرجان چه میزان است؟
کارخانه احیا مستقیم شماره یک (سردار شهید اللهدادی) با تمام ظرفیت خود فعالیت میکند، مجموعه ما سالیانه حدود یک میلیون تن آهن اسفنجی تولید میکند. با توجه به راهاندازی کارخانه ذوب شماره یک (شهید زندینیا)، طبیعتا میزان فروش آهن اسفنجی، کاهش خواهد داشت و به سمتی میرویم که تمام آهن اسفنجی تولیدی خود را مصرف کنیم. کارخانه ذوب شماره یک مجتمع جهان فولاد سیرجان، بزرگترین کارخانه ذوب استان کرمان بوده که ظرفیت اسمی آن، 1.2 میلیون تن شمش فولادی در سال به روش قوس الکتریکی است؛ با افزایش میزان تولید شمش فولادی تا پایان سال، میزان مصرف آهن اسفنجی این واحد افزایش مییابد و در نتیجه ظرفیت مازادی برای فروش نخواهیم داشت. به عبارت دیگر، در آینده نزدیک از لیست فروشندگان آهن اسفنجی خارج شده و جزو فروشندگان شمش فولادی قرار میگیریم.
وضعیت فروش صادراتی آهن اسفنجی را چگونه ارزیابی میکنید؟
صادرات آهن اسفنجی ممنوع نیست اما برای انجام آن، تولیدکنندگان باید یک پروسه طولانی را برای اخذ مجوز از وزارت صمت طی کنند. به عقیده بنده اگر روند صادرات آهن اسفنجی تسهیل نشود، تولیدکنندگان نمیتوانند برای توسعه مجموعه، سرمایهگذاری کنند. شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان در سال 96، 300 هزار تن آهن اسفنجی صادر کرد و سال 97، فروش صادراتی این محصول کاهش زیادی داشت. امسال نیز با توجه به راهاندازی واحد ذوب شماره یک، تنها بخشی از آهن اسفنجی تولیدی را به مصرفکنندگان داخلی عرضه کرده و مابقی را در این واحد ذوب مصرف میکنیم.
چه برنامههایی برای توسعه واحدهای تولید آهن اسفنجی و فولاد در دستور کار دارید؟
یکی از برنامههایی که در طرحهای توسعه شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان قرار دارد، راهاندازی کارخانه احیا مستقیم شماره 2 سردار شهید شول بوده که با هدف تولید 1.7 میلیون تن در سال آهن اسفنجی به وسیله تکنولوژی میدرکس و اشتغالزایی 400 نفر برنامهریزی شده است. حدود 120 میلیون یورو برای این پروژه، بودجه پیشبینی شده و بخشهای مشترک این واحد با واحد احیا شماره یک (شهید اللهدادی) از قبیل اتاق کنترل، ایستگاه گاز، کارخانه تصفیه آب، محوطهسازی، آزمایشگاه و سالن تعمیرگاه مرکزی اجرا شده است.
یکی دیگر از برنامههای ما، کارخانه فولادسازی شماره دو با هدف تولید 1.3 میلیون تن شمش فولادی در سال بوده که اکنون در حال مناقصه است. بودجه برآورد شده برای این پروژه، 200 میلیون یورو بوده و مناقصهگران آن، شرکتهای Group Saralle، ASMAS، MMTE، SMS Group، Tenova، Danieli و Primetal هستند. برای این واحد نیز، اشتغالزایی 400 نفر پیشبینی شده است.
کارخانه فولاد آلیاژی بردسیر، سومین برنامه در طرح توسعه مجتمع فولاد سیرجان بوده که با هدف تولید ۵۰۰ هزار تن شمش فولادی آلیاژی در سال و توسعه خط نورد برای تولید کلاف به ظرفیت ۳۵۰ هزار تن طراحی و برنامهریزی شده است. این پروژه در حال حاضر، طرح مطالعاتی خود را میگذراند. خوشبختانه با شروع به کار کارخانه فولادسازی، چرخه تولید محصولات فولادی در منطقه گلگهر از سنگ تا شمش تکمیل شد و شهرستان سیرجان که دارای ذخایر غنی سنگآهن است در زمره شهرستانهای فولادی قرار گرفت.
با توجه به راهاندازی کارخانه ذوب شماره 1، اولویت ما در شش ماه دوم سال، به ظرفیت رساندن این کارخانه و فروش شمش فولادی به کشورهای دیگر است.
گندله مورد نیاز خود را از کجا تامین میکنید؟
با توجه این که مجتمع جهان فولاد سیرجان در جوار مجتمع معدنی و صنعتی گلگهر قرار گرفته است، گندله مورد نیاز خود را از طریق نوار نقاله از شرکت گلگهر تامین میکنیم و برای تامین مواد اولیه واحد احیا، مشکلی نداریم. این یکی از مزیتهای نسبی شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان نسبت به شرکتهای مشابه بوده که باعث کاهش قیمت تمام شده محصول نیز میشود.
چه میزان آموزش را برای پرنسل خود، با اهمیت میدانید؟
ما معتقد هستیم که اصلیترین سرمایه این مجموعه، نیروی انسانی است و در همین راستا به طور مستمر دورههای آموزشی برگزار میکنیم تا سطح مهارت و دانش آنها ارتقا یابد. یکی دیگر از موضوعات مورد توجه ما، این است که دورههای ایمنی برای تمامی کارکنان بهصورت مستمر برگزار شود و افسران ایمنی، از اختیارات ویژهای برخوردار باشند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0